Οι νέες τάσεις που διαμορφώνονται τόσο στα προϊόντα, όσο και στην νοοτροπία στην παγκόσμια αγορά του κρέατος

Η επίσκεψή μας στη διεθνή έκθεση της SIAL σημαδεύτηκε με θετικό πρόσημο.
Το σημαντικότερο ίσως που αποκομίσαμε από την περιήγηση μας εκεί ήταν η επαφή μας με τις νέες τάσεις που διαμορφώνονται τόσο στα προϊόντα όσο και στην νοοτροπία στην παγκόσμια αγορά του κρέατος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προϊόντα ωρίμανσης, όσον αφορά το μοσχάρι, έχουν αρχίζει να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις του καταναλωτή.

Το κρέας ωρίμανσης έχει σαφώς μεγαλύτερη γαστρονομική αξία όχι απλά γιατί είναι πιο μαλακό απ’ το φρέσκο αλλά κυρίως γιατί έχει αποκτήσει πιο έντονη και ισορροπημένη τη γεύση του κρέατος. Το χρώμα του είναι σαφώς πιο ροδαλό ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό και μαλακό σε γεύση. Για τα προϊόντα ωρίμανσης καθοριστικό ρόλο παίζει το ενδομυϊκό λίπος, καθώς κατά τη διάρκεια του σιτέματος το κρέας ‘’ψήνει’’ το λίπος του και παραμένει μαλακό, κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί τους ‘’γνώστες’’ του σιτέματος στην επιλογή παχύτερων μοσχαριών.

Τέλος η συγκεκριμένη διαδικασία σιτέματος, όπως μας εξηγήσαν, απαιτεί ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία με συγκεκριμένη θερμοκρασία και υγρασία (dry-aging).

Μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση από το παρακάτω φωτογραφικό υλικό :

Share This